Cum să descoperi atuurile angajaților tăi

Probabil una dintre metodele cu cel mai mare randament atunci cand vine vorba de productivitatea angajatilor tai este organizarea activitatilor dupa competentele fiecaruia.

Am intalnit de-a lungul timpului o multime de angajati care se plangeau de sarcinile primite de la sefii lor, sarcini care nu tineau de skillurile pe care le-au prezentat in CV, cat si angajatori carora productivitatea echipei nu le aducea suficienta satisfactie din motive necunoscute pentru acestia.

Daca din petrecutul timpului la birou cu acestia inca nu ti-ai dat seama de punctele forte si punctele slabe ale fiecaruia dintre angajatii tai atunci o metoda care va da roade este apelarea la niste cursuri care vor scoate la iveala priceperea fiecaruia.

Programele de team building sunt de asemenea foarte eficiente. Din acest motiv asezat la un loc cateva dintre avantajele unui astfel de program:

• Imbunatateste abilitatile de comunicare – Ai printre angajati si cateva persoane mai timide si tacute ce prefera sa isi rezolve sarcinile in tihna, fara sa comunice prea mult cu ceilalti colegi? Acest lucru poate fi un dezavantaj in proiectele in care sunt implicate mai multe persoane. O problema de genul asta poate fi rezolvata prin training specializat.

• Sporeste creativitatea – Programe de training precum ”Tara Soarelui Rasare”, ”Calatorie in Evul Mediu” sau ”Podul catre viitor” vor antrena creativitatea tuturor angajatilor. Acestia vor beneficia de noi experiente ce le pun la incercare abilitatile!

• Identificarea punctelor forte – Inca nu esti lamurit daca Ionel se pricepe mai bine la lucru in echipa si comunicarea cu ceilalti sau daca skillurile sale il ajuta sa dea mai mult randament atunci cand isi lasa singur creativitatea sa zburde asupra unui proiect? Cateva ”joculete” te vor lamuri cu privire la situatia acestuia.

• Trainingul motiveaza angajatii – Atunci cand un angajat constata ca pentru seful sau bunastarea si antrenarea constanta a intregii echipe reprezinta o prioritate, cel mai probabil acesta se va simti motivat sa-si cladeasca o cariera de succes in companie.

Lasă un răspuns