De ce e bine să ne abținem uneori pe rețelele de socializare

Diferențele dintre generații se observă foarte bine. Dacă acum vreo zece ani, copii stăteau în fața blocului și jucau șotron sau o miuță, astăzi tot mai puține trotuare sunt desenate cu cretă de către copii deoarece aceștia preferă să stea acasă, în fața unui ecran de 17 inch și să joace Candy Crush.

Nu judec această schimbare deoarece este ceva firesc ca lumea să se tot schimbe. Totuși insist să ofer câteva sfaturi generației Facebook deoarece de multe ori văd persoane cum se fac de râs pe rețelele de socializare.

În primul rând cred că nu ar mai trebui oferite atât de multe detalii confidențiale. Văd cum o mulțime de persoane postează tot felul de date care mai de care mai importante începând cu numărul de telefon și terminând chiar cu adresa.

Acestea nu ar trebui oferite pur și simplu deoarece niciodată nu știi când se trezește un prieten de pe Facebook supărat că nu i-ai dat like la poze să-ți facă o vizită surpriză și să îți ceară socoteli. De asemenea nici telefoanele date noaptea târziu cu număr privat nu sunt prea plăcute, mai ales atunci când la celălalt capăt de linie este cineva care te înjură.

Un alt aspect pe care nu aș mai dori să îl văd pe rețelele de socializare sunt miile de poze, multe dintre ele fiind mai puțin potrivite pentru o rețea publică. Într-adevăr, toți oamenii sunt frumoși și sexy însă nu este prea ok să pui tot felul de poze indecente pe Facebook mai ales pentru faptul că nu știi niciodată cine le vede și unde se poate ajunge.

Nu ar trebui să uitați de faptul că Facebook este o rețea de socializare publică și astfel toți prietenii au acces la pozele tale și astfel nu ar fi prea ok să le găseşti pe cine știe ce site-uri, nu ?

Așadar, cred că ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a posta ceva pe rețelele de socializare, nu de alta dar ar putea să ne pară rău cândva.

Lasă un răspuns