De ce să bei mai multă apă

Acum câteva luni, după ce m-a certat doctorul că mă îndrept spre pierzanie dacă mai continui cu stilul ăsta de viață haotic, am decis că trebuie să fac o schimbare (sau mai multe) și să îi zic bun venit sănătății și adio nopților nedormite, mâncărurilor nesănătoase și pe ici pe colo alcoolului. :))

Printre multele schimbări pe care le-am făcut în legătură cu stilul meu de viață, mai exact trecerea la un program regulat de somn (regulat, nu altfel :)) ), excluderea din alimentație a grăsimilor în exces, a prăjelilor și a sucurilor și începerea unui program bine structurat de antrenament, am început să beau și multă apă fiindcă nu prea excelam la capitolul ăsta până să mă anunțe medicul că nu e ceva în ordine în organismul meu din cauza asta. Să vă zic și schimbările în bine pe care le-am observat de când am început să beau câte 3-4-5 litrii de apă în fiecare zi:

Sunt mai odihnit – Apa pentru mine are efect asemănător cu cafeaua și ciocolata, doar că apa nu te forțează la fel ca celelalte să te storci de energie ci îți dă energie de care într-adevăr ai nevoie.

Nu mai am diverse dureri – Cred că tuturor ni se întâmplă să ne mai doară câte ceva din când în când, ba stomacul, ba fierea, splina sau mai știu eu ce treburi. De când am început însă să beau multă apă nu mi s-a mai întâmplat să am dureri d-astea venite din senin.

Gândesc mai ”limpede” – Chiar dacă sună ciudat, altă expresie n-am găsit la ora asta. Simt că mintea mea e mai odihnită și creierul se pune în mișcare mai ușor și mai bine, de aici am dedus că apa e factorul declanșator.

Vă recomand și vouă, dacă nu faceți asta deja, să începeți să consumați 3-4 litrii de apă pe zi și pot face pariu cu voi că o să vedeți schimbări în bine în organismul vostru.

Lasă un răspuns