În România lucrurile bune ajung mereu mai târziu

Voi ați observat ca la noi lucrurile bune ajung cel mai târziu? Chiar foarte târziu aș putea spune. Nu degeaba apar pe tot internetul poze cu mesajul ”Bine ați venit în România. Dați-vă ceasurile înapoi cu 50 de ani.” Acest aspect se regăsește mai în toate domeniile însă voi încerca în acest articol să pun mai mult accent pe sistemul de învățământ care deși e plin de hibe se spune că reprezintă și consolidează viitorul copiilor noștrii.

Noi și alte câteva țări cam la fel de nedezvoltate de prin preajma noastră am rămas la clasicul și învechitul sistem de învățământ cu lecții plictisitoare, orare făcute prost, materie structurată la fel de prost, școli puține, murdare și fără tehnologia necesară și nu în ultimul rând foarte, foarte mulți profesori care sunt paraleli cu propria meserie și cu felul în care ar trebui ei să se comporte cu elevii pe care (cică) îi învață cum să aibă succes în viață.

În țări precum Suedia, Finlanda și altele deja s-a ajuns la un sistem de învățământ capabil să lanseze cu adevărat oameni pregătiți de viață. Dacă un copil vrea să devină it-st atunci va fi inclus în orarul special copiilor cu această pasiune și nu va mai fi nevoit să facă în exces ore care-i displac și de care nu are nevoie.

La fel ca în multe țări mai civilizate copiii au dreptul să respingă o mare parte din materii dacă nu sunt de acord cu ele, nu le plac și cred că nu o să-i ajute cu nimic în încercarea lor de a se dezvolta pe plan profesional și spiritual. La noi în schimb fiecare elev trebuie să învețe majoritatea rahaturilor care se predau chiar dacă ele n-au nicio legătură cu ceea ce vrea să facă respectivul copil pe viitor.

În concluzie, oare când vom ajunge și noi să ne putem mândri cu sistemul de învățământ? Cel mai probabil atunci când o să fie prea târziu și România o să dispară de pe hartă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?