Puterea unui simplu zâmbet

Zâmbetul este ceea ce ne face să arătăm bine. Chiar și o față plouată poate arăta extraordinar dacă zâmbește. E ceva mai bun dăcât orice machiaj, îl depășește fără probleme. Asta nu înțeleg oamenii, decât să te faci ca un papagal pe față, mai bine faci o față senină și atragi toate privirile, ba chiar și gelozie.

În momentele când te simți doborât și nu mai poți să faci nimic, nu mai vezi rostul, nu mai merge nimic, un zâmbet al unui prieten, sau prietene, poate să ne redea speranța. E cam greu să explic o asemenea situație, dar sigur vi s-a întâmplat tuturor. Cel mai bine s-ar putea înțelege când vine doctorul la tine, după o operație sau cu niște rezultate, zâmbind, parcă ți s-au luat toate greutățile de pe inimă și aștepți veștile bune. După emoții, griji și multe așteptări, rezultatele bune apar după un zâmbet.

Se spune că persoanele mai puțin deștepte sunt mai fericite, mai zâmbărețe, e chiar adevărat. Nu își fac atâtea griji și e bine să avem pe cineva așa lângă noi. Ne mai calmează, le vedem cât sunt de sigure pe ele, prindem curaj. Deși eu sunt o persoană ceva mai glumeață, când ajung acasă parcă îmi dau lacrimile, sunt aproape depresiv, totul e o aparență, dar când văd că îmi zâmbește cineva, parcă se mai luminează ziua, chiar dacă e un copilaș pe stradă, la care mă strâmb și începe să râdă. Ohh, abia aștept să am și eu copii, să mă joc din nou cu LEGO.

Zâmbetul e cel mai frumos gest pe care o persoană îl poate face, chiar și dacă e fals, tot fac situația mai plăcută. Unele locuri de muncă cer asemenea comportamente, să zâmbești orice ar fi, parcă calmează orice om, îl fac mai puțin irascibil, dacă a venit cu o problemă.

Lasă un răspuns