Relic: un film horror terifiant despre îmbătrânire și izolare

Relic (2020) este primul film al cineastei de origine australiana Natalie Erika James. Un film horror deosebit de opresant care urmareste povestea a trei generatii de femei captive intr-o casa cu un trecut greu si dureros.

Pentru primul sau film, Natalie Erika James se lanseaza in genul horror, un gen nu tocmai usor in universul cinematografiei. Atunci cand Edna, o octogenara, dispare brusc, fiica sa Kay si nepoata sa Sam revin in resedinta imensa a acesteia in incercarea de a o regasi, de a afla ce s-a intamplat cu ea. In momentul in care matriarha reapare, nimic nu mai este ca inainte…

Filmul Relic este un film impresionant din toate punctele de vedere. Tanara cineasta reuseste sa puna in scena un film terifiant opresant si inteligent totodata. Relic este un film interesant, departe de super-productiile americane din acelasi gen. Cineasta reuseste sa ne ofere un lung-metraj puternic, cu o identitate puternica si cu un stil care merita sa fie urmarit indeaproape.

Inca din prima scena a filmului suntem scufundati intr-o propunere mai putin obisnuita. Scena de introducere este absolut geniala. Ofera baza, tonul si atmosfera filmului Relic. Relic abordeaza teme pasionante, puse in in scena intr-un mod stralucit. Natalie Erika James abordeaza teme precum tineretea, batranetea, moartea, a singuratatii si mostenirii. Cu un scenariu extrem de controlat, Natalie Erika James vorbeste despre memorie, despre regret, despre timpul care trece si despre tributul greu pe care trebuie sa il platim odata cu aparitia batranetii.

In cele din urma, Natalie Erika James nu uita sa adauge o nota de ironie, amintindu-ne faptul ca urmatoarele generatii se indreapta in mod inexorabil spre aceeasi destinatie. Ca fiica si ca nepoata nu pot sa scape de acest destin inexorabil. Relic prezinta notiuni de mostenire si de ereditate. Ca totul nu este decat un ciclu fara sfarsitsi ca rolurile se schimba, odata ce moartea si-a facut treaba.

Un comentariu la „Relic: un film horror terifiant despre îmbătrânire și izolare

Lasă un răspuns