Sons of Philadelphia (2021)

Jérémie Guez este un realizator care ne-a oferit numeroase surprize placute in ultimii ani (Thou Shalt No Kill, Earth and Blood). Se reintoarce dupa excelentul Thou Shalt No Kill insa, in ciuda unei distributii de exceptie si unei povesti originale, Sons of Philadelphia este un film destul de plictisitor cu personaje care nu au prea multe sa ne spuna sau sa faca pentru a ne surprinde. Dialogurile sunt anoste si confuze si nu intelegem mare lucru din ele.

Matthias Schoenaerts este un actor care ne place mult insa in acest film avem impresia ca se intreaba ce cauta el in acest film. Acelasi lucru este valabil si pentru Joel Kinnaman.

Scenariul este atat de confuz incat uneori ne este cam greu sa ne dam seama care este relatia dintre personaje si filmul tine neaparat sa ne povesteasca abolut totul fara o reala implicare narativa. Nu avem nimic impotriva polarurilor lente insa Sons of Philadelphia nu reuseste sa straluceasca deloc, chiar daca se vrea sa fi un film cu mafioti celebru.

Philadelphia. In urma cu 30 de ani, familia lui Michael l-a luat in grija sa pe Peter dupa moartea tragica a tatalui sau, in circumstante ciudate. Acum, Michael si Peter sunt doi infractori cu personalitati radical diferite. Unul este violent si exuberant in timp ce celalalt este taciturn. Atunci cand Michael este desemnat “jenant” de catre mafia italiana, trecutul tulbure al familiei reiese la suprafata.

Din punct de vedere vizual, Jérémie Guez nu face nimic exceptional. Ne multumim pana la sfarsit cu o poveste care evolueaza fara sa fie inspirata. Filmeaza totul fara sa ne lase impresia ca este un realizator care crede in personajele sale ceea ce este o veritabila problema.

Povestea stagneaza si isi lasa personajele sa navigheze din scena in scena fara sa ne lase impresia ca au ceva interesant sau pasionant sa ne povesteasca. Sons of Philadelphia ii poate seduce pe cei care nu cunosc filmele cu mafioti insa unii isi vor pierde cu siguranta rapid rabdarea.

Lasă un răspuns