Spală-te pe dinți mai des

Vă mai amintiți cum părinții ne obligau să ne spălăm pe dinți? Eu unul nu, nu am prea făcut-o până nu mi-au apărut cei definitivi. Nu vedeam rostul, nu înțelegeam prea multe în acea perioadă, toți dinții îmi erau stricați de la dulciuri.

Este foarte important să folosim o pastă bună de dinți, chiar dacă e mai scumpă. Deși nu știm care pastă e cu adevărat bună, nu vedem decât reclamele, putem să ne facem o idee că o firmă mare e mai de încredere decât una de care nu a auzit nimeni. Acum ceva vreme am văzut la televizor un reportaj legat de pastele de dinți ieftine, care nu sunt indicate și au creat probleme. În ciuda acestora, acele paste se mai vând, au prețul în jur de un leu.

Cineva le folosește, nu știu cine, dar rău face, altfel nu s-ar mai vinde. Rafturile sunt pline de ele. Sunt așezate și la vedere, iar o pastă Colgate când caut, trebuie să mă uit în cinci locuri ca să o găsesc. Eu folosesc deobicei gel, se înmoaie mai repede decât pasta și e mai mentolată. Nu mai folosesc pastă de nici un fel, gel sunt pentru toate, albire, mentol, gingii, chiar și simple.

Este necesar să alegem bine pasta de dinți, dinții o dată îi avem, trebuie îngrijiți să ne țină până la adânci bătrâneți. Nu am dinții foarte albi, dar nici nu folosesc paste de albit. Stomatologul mi-a spus că așa e culoarea lor, iar cei tari, nu se prea pot albi. Albire în nici un caz nu fac. Eh, ajunge despre mine. Fiecare are problemele sale, partea comună a tuturor este că trebuie să avem grijă cu ei, să ne spălăm de 2-3 ori pe zi și să mergem regulat la dentist. Pasta de dinți ar trebui și ea schimbată periodic.

Lasă un răspuns