The Nest: Carrie Coon, capul unei familii în destrămare

La aproape 10 ani de la remake-ul Martha Marcy May Marlene, Sean Durkin vine cu al doilea lung-metraj din cariera, The Nest, in care Carrie Con joaca alaturi de Jude Law.

Intoarcerea atat de asteptata a lui Sean Durkin
In 2011, Sean Durkin ne incanta cu primul sau lung-metraj, Martha Marcy May Marlene care o scotea in evidenta pe Elizabeth Olsen. Comediana o intepreta pe Martha, o adolescenta care se refugiaza la sora sa dupa ce petrece doi ani in cadrul unei secte. Aproape un deceniu mai tarziu, Sean Durkin vine cu un al doilea lung-metraj, The Nest.

De data aceasta, familia pe care o pune in scena are toate motivele sa fie fericita. Allison este o femeie activa care da cursuri de echitatie. Copiii sai, ajunsi deja la varsta adolescentei, au in egala masura o viata frumoasa si linistita. Insa Rory, tatal, nu reuseste nicicum sa se adapteze. Reuseste sa isi convinga sotia sa se mute impreuna in Anglia, de unde este originar. Rory o asigura pe Allison ca aici va fi in sfarsit implinit si fericit. Drept urmare, familia paraseste locuinta moderna din America pentru a se instala intr-un conac vechi in plina regiune rurala, in apropriere de Londra.

Ruptura cercului familial
Deoarece acest conac imens este mult prea mare pentru o familie atat de mica, Sean Durkin ne prezinta rapid o atmosfera sufocanta. Filmandu-si destul de rar personajele din exterior sau folosindu-se de unele planuri stranse. In interior, limiteaza spatiul. Allison isi pierde incetul cu incetul reperele. Deoarece, daca in America era principala sursa de venit a familiei, aici a ajuns o casnica.

Rory este un mincinos, un bun orator care, in timpul serilor mondene isi inventeaza o viata de lux pentru a-si impresiona prietenii. Descoperind faptul ca Rory cheltuie mai multi bani decat castiga, Allison il confrunta. O ruptura incepe sa opereze in sanul cuplului…

Lasă un răspuns