Topul filmelor cu și despre călătorii

Vremea buna se apropie cu pasi repezi ceea ce ne determina sa iesim si sa calatorim mai mult. Temperaturile din ce in ce mai ridicate si ziua din ce in ce mai lunga ne determina sa lasam hainele groase de iarna in profitul unei energii estivale. Si de ce sa nu ne oferim o calatorie sau un road trip chiar si in celalalt capat al lumii?
Iata cele mai bune filme care ne indeamna sa calatorim, departe, departe, departe!

Seven Years in Tibet (1997)
La sfarsitul anului 1939, Eiger Heinrich Harrer are un vis maret, acela de a cuceri Nanga Parbat, varful de 8125 de metri al muntilor Himalaya. Accepta o suma de bani pentru a planta aici drapelul nazist cu zvastica. Razboiul izbucneste. Prizonier al britanicilor la granita cu India, reuseste sa evadeze. Incepe adevarata aventura a vietii: o aventura lunga si periculoasa care se va incheia la Lhassa. O calatorie initiatica si interioara de vazut si de revazut iar si iar.

The Beach (2000)
Richard (Leonardo di Caprio), un tanar american, amator de senzatii inedite a ales Asia in speranta ca va trai aici aventura vietii. Intr-un hotel din Bangkok plin de turisti, face cunostinta cu un cuplu de francezi, Françoise (Virginie Ledoyen) si Etienne (Guillaume Canet). In mijlocul noptii, un barbat dubios intra in camera de hotel si evoca o insula secreta, o plaja paradisiaca in care ar fi trait mai multi ani in sanul unei comunitati de sorite libere. A doua zi, Richard gaseste o harta a insulei si cadavrul lui Daffy.

Lost in translation (2003)
Bob Harris (Bill Murray) calatoreste in Tokyo pentru a filma un spot publicitar. Are nevoie urgenta de bani altfel nu s-ar afla aici. Din camera hotelului de lux in care se afla contempleaza orasul insa nu vede nimic. Este, de altfel, detasat de tot si de toate, incapabil sa se integreze in realitatea care il inconjoara, neputand sa doarma din cauza decalajului orar. In aceeasi cladire se afla si Charlotte, o tanara americana insotita de sotul sau, un fotograf. Simtindu-se neglijata, Charlotte are nevoie de atentie. Bob este cel care o va consola…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?